Planerade kullar


Img

Flammans Gt Ch Black Magic <3 Hooligan's Unforgiving Enya
Träffas i augusti

Flammans Gt Ch Black Magic "Zeus" Svart, född 120509
Rak: Elit 11 cert - Ch, Krok: Elit 13 cert – Ch, Höjd: Elit, Längd: Ej elit
E: Grenens Gt Ch Impression of Diamonds
EE: Diamonds Unlimited Talent
EU: Tassens Ch Quistis Trepe
U: Engens Aydindril
UE: Richard
UU: Disa

Zeus har allt som jag personligen vill ha i en hoppkanin. Han är framför allt en superbra vän hemma, det bästa han vet är att bli kliad på nosen och han har aldrig visat några tendenser till humör i buren. I hoppningen har han varit som en dröm från start - sköter sig bra själv, är hindersökande och har en bra fart utan att det går för fort. Sedan vi kom upp i eliten har det gått bättre än jag över huvud taget vågat hoppas på, vi har tagit placeringar på SM, vunnit Jubileumspokalen på stämmotävlingen, blivit klubbmästare flera år på raken och gjort många fina lopp som jag aldrig kommer att glömma.

Hooligan’s Unforgiving Enya ”Enya” Svart wienertecknad, född 150713
Rak: Svår 2p, Krok Svår 1p, Höjd & Längd: Aldrig startat
E: Starlights Cavendish of Vestenga
EE: Eternal’s Absolem
EU: Vestengas Moon Sparkle
U: Snöflingans Cerise
UE: Blåbärets Amarone
UU: Runaways Eyeball Tickler

Enya är en kanin som verkligen har imponerat på mig. Hoppningen skötte hon bra redan från början, klättrade fort i klasserna, hoppade bara mer och mer luftigt ju högre och längre hindren blev och alltid med en bra fart. Jag tror inte att det finns mycket som stoppar henne om hon sätter den sidan till med tanke på vilken kapacitet hon har visat. Enya är en tjej med humör, något som jag ser som positivt då hon använder den energin till att tagga till på tävlingarna och fortfarande är lätthanterlig. Hemma är det okej att mysa lite så länge det är på hennes villkor.

Den här kullen längtar jag så mycket efter och jag ser fram emot att få se vad dessa två individer ger för ungar tillsammans. Jag tror att kombinationen kommer ge ungar med mycket energi och förhoppningsvis en väldigt luftig hoppstil då båda föräldrarna har det. Storleksmässigt skulle jag tro att de hamnar runt 2 - 2,5 kg. Hemma hoppas jag på bra kompisar och individer med trevlig personlighet.

Inavelsgrad: 0.4% på 6 generationer bak
Kullen blir besläktad med: Kasper, Nordanvindens (Noel, Hampus, Toppen), Simoneholms Tony Scarli, Arris/Exit och Love. Fullständigt stamträd kommer.